Форум студентов НМУ Сайт студентов НМУ
WAP 1.0 | WAP 2.0 | Imode
Форум студентов НМУ
22 Май 2012, 05:47:52 *
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?

Войти
Новости: "Мы мирные люди, но наш бронепоезд стоит на запасном пути..."  (С) alkain

Начало   Помощь Поиск Календарь Обратная связь Войти Регистрация  
Страниц: [1] 2 3 ... 14
  Печать  
Автор Тема: РОЗГУЛ БЕЗПРАВ"Я ПРИ РОЗПОДІЛІ СТУДЕНТІВ -МЕДИКІВ  (Прочитано 36708 раз)
IGOR
Новичок
*

« : 11 Апрель 2007, 19:17:19 »

ШАНОВНІ ФОРУМЧАНИ! ХОЧУ ПОЧУТИ ВАШУ ДУМКУ з приводу примусового направлення на роботу та примусової спеціалізації. невже це в"яжеться з конституцією. Чи є якісь рецепти протидії цьому лихові?
Dr. Ybolid
Коренной житель

профессор Преображенский

« Ответ #1 : 11 Апрель 2007, 20:02:46 »

Пожалуйста подробнее, в чём именно вопрос и без пафоса, а то из-за него суть проблемы не поймёшь. Конституция тут не при чём, сразу скажу. А вообще эта тема избитая или, как говорят "боян"... ))

Говорить - еще не значит быть человеком...
MrSimple
Администратор
Коренной житель

« Ответ #2 : 11 Апрель 2007, 22:02:37 »

ШАНОВНІ ФОРУМЧАНИ! ХОЧУ ПОЧУТИ ВАШУ ДУМКУ з приводу примусового направлення на роботу та примусової спеціалізації. невже це в"яжеться з конституцією. Чи є якісь рецепти протидії цьому лихові?
Дійсно, збавте накал пристрастей. Чи у Вас питання не юридичне, а "майданне?"
З приводу законності розподілу - читайте нормативні документи, які є на нашому сайті. А також не завадило б почитати, перш ніж підписувати, "угоду", яку Ви, напевне, підписали ще на 1 курсі, як і абсолютна більшість бюджетників.
Рецепти протидії дуже прості: не хочете їхати за розподілом - платите МОЗ гроші за всі 6 років навчання + інтернатура за "контрактними" розцінками - і Ви вільні. Або одружуєтесь з дівчиною, у якої розподіл в іншу місцевість. Або... Коротше, читайте  документи - там всі можливі законні (!) варіанти розписані.

Не спеши, а то успеешь...
Dr. Ybolid
Коренной житель

профессор Преображенский

« Ответ #3 : 11 Апрель 2007, 22:13:10 »

МистерСимпл абсолютно правильно написал. Я бы просто поленился...
А вообще, у нас люди называют безправием всё, что им не нравится!
"примусове направлення на роботу" звучит как санкция в Криминальном Кодексе!

IGOR
Новичок
*

« Ответ #4 : 12 Апрель 2007, 17:44:17 »

Який тут пафос. Безнадьога.Давайте по порядку. на руках у мене немає другого екземпляру угоди, який я повинен був по ідеї підписувати. Написав у вуз ,щоб вислали копію, але поки-що відповіді ніякої. Думаю, що його в природі не існує, бо сам не памятаю, щоб щось підписував. Хоча на першому курсі міг підписати щось, по молодості. При розподілі у мене було відношення  в іншу  область,але комісія його до уваги не взяла і направила сімейним лікарем в сільську амбулаторію. При поступленні я й незнав, що розвиток нашої медицини піде в цьому напрямі, практично змінились на мою думку правила гри.Колись в Радянському Союзі теж так направляли, але тоді держава забезпечувала більш- менш пристойне існування. Я зараз проживаю в гуртожитку без теплої води, холодильника,телевізора, кімнаті що не відповідає санітарним нормам на 450грн. Може хтось хоче скласти калькуляцію і довести мені , що на ці гроші можна вижити, не почуваючи себе бомжем? Питається, чому тут впливу держави не видно. Раз вона мене направляє туди де її вигідно, то повинна забезпечити моє біологічне існування, не говорячи вже як про соціальну одиницю. А ще цікаво й те,що цієї амбулаторії поки-що не має, і моєю інтернатурою керує не спеціаліст з сімейної медицини,як це написано в документах, а терапевт. То що порадите?
MrSimple
Администратор
Коренной житель

« Ответ #5 : 12 Апрель 2007, 18:19:42 »

Який тут пафос. Безнадьога.Давайте по порядку. на руках у мене немає другого екземпляру угоди, який я повинен був по ідеї підписувати. Написав у вуз ,щоб вислали копію, але поки-що відповіді ніякої. Думаю, що його в природі не існує, бо сам не памятаю, щоб щось підписував. Хоча на першому курсі міг підписати щось, по молодості. При розподілі у мене було відношення  в іншу  область,але комісія його до уваги не взяла і направила сімейним лікарем в сільську амбулаторію. При поступленні я й незнав, що розвиток нашої медицини піде в цьому напрямі, практично змінились на мою думку правила гри.Колись в Радянському Союзі теж так направляли, але тоді держава забезпечувала більш- менш пристойне існування. Я зараз проживаю в гуртожитку без теплої води, холодильника,телевізора, кімнаті що не відповідає санітарним нормам на 450грн. Може хтось хоче скласти калькуляцію і довести мені , що на ці гроші можна вижити, не почуваючи себе бомжем? Питається, чому тут впливу держави не видно. Раз вона мене направляє туди де її вигідно, то повинна забезпечити моє біологічне існування, не говорячи вже як про соціальну одиницю. А ще цікаво й те,що цієї амбулаторії поки-що не має, і моєю інтернатурою керує не спеціаліст з сімейної медицини,як це написано в документах, а терапевт. То що порадите?
Викласти претензії на папері (зокрема, з тих питань, що не відповідають законодавству - щодо умов в гуртожитку, керівництва інтернатурою тощо. Зарплата, на жаль, у Вас цілком законна) - і в облздороввідділ рекомендованим листом. А ще - зайти туди в гості і запропонувати варіант - "або ви мені даєте відкріплення і я шукаю собі кращої долі, або я подаю на вас до суду (а суд я виграю)"... В ряді випадків (моїм знайомим) допомагало.

Не спеши, а то успеешь...
IGOR
Новичок
*

« Ответ #6 : 13 Апрель 2007, 11:49:39 »

Накінець толкова порада,хоча все це дуже ілюзорне. Чесно говорячи я ставлю проблему трохи ширше, чому студенти -медики такі безправні і зашугані. Поліщук змінив правила гри в процесі і всі проковтнули,хоча цього року студенти Львова відстояли свої права перед міністерством освіти щодо магістратури. Якщо б було відомо про те ,що всі будуть за спеціалізацією сімейниками на початку вступу, то притензій не виникало б.Якщо держава вирішує "примусово", а іншого слова і не має, направити мене на певне місце роботи, то вона повинна, через зарплату мені забезпечити більш-менш нормальні умови існування. Людина яка їде у відрядження отримує 25 грн. добових, а я приїхав в місцевість за 250 км. і отримую 450 грн. Парадоксальна держава. Весь розрахунок на те , що я бідний, не можу найняти толкових адвокатів і судитись,і таке пройде безкарно для держави. До речі, чи повинен я приступати до роботи  в амбулаторії, якщо вона не оснащена згідно примірного табеля оснащення?
idea
Почетный гражданин

« Ответ #7 : 13 Апрель 2007, 17:58:50 »

Если я правильно поняла, то не стоит эти слова воспринимать так буквально. Вы просто выложите два варианта. Они же не будут знать, что
не можу найняти толкових адвокатів і судитись
А слова, порой, имеют силу.

зависима независимостью
Dr. Ybolid
Коренной житель

профессор Преображенский

« Ответ #8 : 13 Апрель 2007, 20:58:30 »

Грамотный адвокат, как раз и будет стоить ненамного меньше, чем вернуть деньги за 6 лет обучения в НМУ...  biggrin
« Последнее редактирование: 13 Апрель 2007, 21:34:54 от Dr. Ybolid » Записан

alkain
Администратор
Почетный гражданин

« Ответ #9 : 15 Апрель 2007, 19:54:35 »

Выскажу своё мнение: наш факультет (не могу сказать за курс) заставили подписывать эту "бумажку" в конце 3-го курса, копии понятно ни кто не дал. Я не подписывал до конца 4-го (консультировался с адвокатами). И вот что они сказали: юридически ВУЗ сделал ошибку, что заставили подписывать в конце 3-го курса и можно было судиться..., но "пожалейте своего ребёнка" сказали адвокаты моему отцу! Вот если бы весь факультет поднял бучу, то да, можно было бы чего-то добиться, а так все подписали и всё, один я год тянул! И знаете как меня заставили подписать... в традициях нашего ВУЗа... просто без договора не допускали до сесии!!!

(подпись содержит URL/HTML)
IGOR
Новичок
*

« Ответ #10 : 16 Апрель 2007, 17:50:23 »

НАВЕДЕНІ ФАКТИ ГОВОРЯТЬ ПРО ТЕ, що нас тримають за бидло, бо ми безправні в цій державі як і тварини на фермі. Скажіть , а які критерії того яку спеціалізацію я маю отримати? Що є конкурс, чи рейтинг, чи якісь інші мірки, чи тільки перевага в грошах? Чому ми говоримо тільки про те, що держава витратила на нас гроші(до речі і моїх батьків), а хіба ми не витратили свої сили та нерви, щоб навчатися?
Dr. Ybolid
Коренной житель

профессор Преображенский

« Ответ #11 : 16 Апрель 2007, 18:13:29 »

НАВЕДЕНІ ФАКТИ ГОВОРЯТЬ ПРО ТЕ, що нас тримають за бидло, бо ми безправні в цій державі як і тварини на фермі.
Чтобы "не тримали за бидло" не надо подписывать, что попало до поступления "і будете правні".
Обращайтесь в суд, как и посоветовал МистерСимпл.

levana
Почетный гражданин

Veni Vidi Vici

« Ответ #12 : 16 Апрель 2007, 19:07:27 »

А вот я ничего и не подписывала, чем и горжусь! Пока по этому поводу тихо...

Не будите во мне стерву! Она и так, бедная, не высыпается!
alkain
Администратор
Почетный гражданин

« Ответ #13 : 16 Апрель 2007, 20:36:46 »

А вот я ничего и не подписывала, чем и горжусь! Пока по этому поводу тихо...
Пока ты не получила диплом!

(подпись содержит URL/HTML)
IGOR
Новичок
*

« Ответ #14 : 17 Апрель 2007, 18:22:59 »

В ПРИНЦИПІ СКЛАДАЄТЬСЯ ВРАЖЕННЯ, що тут на форумі те місце, де можна випустити пар, але толку від цього ніякого. Жаль, що на цей сайт не заходять молоді юристи, які б за символічну плату брались за такі проблеми і тим самим набували досвіду та допомагали іншим. У спорі Львівських студентів і міністра освіти щодо, магістратури, були студенти з юридичного факультету, які заявляли , що хотіли б захищати в суді тих студентів, яких заставляють здавати екзамен при переході на магістратуру, і були переконані в перемозі. Це певним чином подіяло, бо МОН вже в ряді питань дало задній хід. Чи знає хтось хоч один приклад позову студента -медика, чи інтерна до МОЗ. Поліщук колись хвалився про те що міністерство виграло усі справи. Чи це так? Пропоную залучити на сайт молодих юристів.Як це зробити не знаю. Невже міністерство МОЗ таке правильне і його дії такі законні?
Страниц: [1] 2 3 ... 14
  Печать  

Перейти в: